Er pizza også den foretrukne ret hos din familie?

29 august 2022
Camilla Sørensen

editorial

Er du vild med pizza? I så fald er du ikke alene! Faktisk er pizza en af de mest populære retter i verden. Men hvor kommer pizzaen fra, og hvorfor elsker vi den så meget?

I dette blogindlæg vil vi tage et kig på pizzaens historie og undersøge nogle af grundene til, at det er en så elsket ret. Vi vil også give dig en liste over danske/italienske restauranter, hvor du kan nyde en lækker pizza i Jyllinge.

Så lad os komme i gang!

pizza

Hvor stammer pizza fra?

Pizza menes at have sin oprindelse i det gamle Grækenland. Ordet “pizza” optræder første gang i en latinsk tekst fra den syditalienske by Gaeta i år 980 e.Kr. Teksten beskriver et “fladt brød bagt under asken”

Pizza blev populær i Italien i løbet af det 18. århundrede, og i det 19. århundrede var pizza en almindelig ret blandt arbejderklassen i Napoli. Det varede ikke længe, før pizzaen fandt vej til andre dele af Europa og derefter til Nordamerika

Så hvad gør pizza så specielt? For det første er det en alsidig ret, der kan laves med en lang række forskellige toppings. Uanset om du kan lide din pizza med pepperoni, svampe, løg eller bare ost, så er der en pizza til dig. For det andet er pizza en fantastisk ret til at dele. Uanset om du er til en pizzafest eller nyder en stille aften med din familie, er pizza et perfekt måltid at dele med dine kære

Endelig er pizza simpelthen bare lækkert! Kombinationen af frisk dej, velsmagende sauce og smeltet ost er svær at slå. Det er ikke så underligt, at pizza er blevet et globalt fænomen.

Hvis du leder efter et godt sted at få pizza i Jyllinge, kan vi anbefale Bondestuen Jyllinge. De har lækre pizzaer samt mange andre gode retter.

Flere Nyheder