Hvordan vælger du dit online lån?

14 februar 2020
Cecilie Mortensen
Hvordan vælger du dit online lån?

Ved første øjekast kan det virke som en jungle, når man vil låne penge online. Der er mange udbydere på markedet, der findes mange forskellige lånetyper og der findes tilsvarende mange tilbagebetalingsordninger. Hvor skal man derfor starte, hvis man ønsker at lån penge nu? Som det første kan man danne sig et økonomisk overblik. På den måde har man den bedste forudsætning for at vide, hvad man har råd til at låne. Dernæst findes der forskellige lånesider, hvor der sammenlignes lån. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan se de lånemuligheder, der findes. 

Benyt dig af en sammenligningsside

På en sådan sammenligningsside har du også mulighed for at sammenligne de omkostninger, som lånene har. Og netop dette er meget relevant at kigge på, hvis man ved, hvad man skal kigge efter. For det første er det relevant se se på lånets løbetid. Det fortæller dig nemlig om den periode, hvor lånet skal betales over. Hvis løbetiden eksempelvis er 12 måneder, så skal hele lånet + omkostninger være tilbagebetalt på et år. Dernæst skal man naturligvis se på, hvad den månedlige afbetaling er. Passer dette beløb ind i ens økonomi i den periode, hvor lånet betales over. Som noget tredje skal man forholde sig til ÅOP’en. Dette fortæller nemlig, hvad dine samlede omkostninger er i procent om året. Hvis du eksempelvis låner 100.000, hvor der er en ÅOP på 120 %, så betyder det, at du det første år betaler 20.000 kr. i renter m.m. ÅOP’en er naturligvis et løb, som skal betales udover selve lånet. 

Hvis man sætter sig godt ind i disse ting, så har man også en bedre forståelse for det lån, man tager. Og det betyder også, at man får bedre forudsætninger for at kunne betale lånet tilbage – og det er naturligvis i alles interesse, når man beslutter sig for at lån penge nu

Flere Nyheder