Lån fra Ikano – er det den rette løsning for dig?

12 april 2021
Camilla Skøtt

Det er ikke altid, at man har lyst til at spørge familie og venner om et lån. Det kan være grænseoverskridende, og det er heller ikke altid en god idé at have penge imellem sig på den måde. Men hvor skal du så låne de penge, du har brug for?

Overvejer du at tage et lån fra Ikano, men er du usikker på, om det er en god idé? Vi kan af gode grunde ikke svare på spørgsmålet for dig, men vi kan fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, når du låner penge. Måske kan det være med til at give dig en idé om, hvor vidt det udsete lån er godt eller dårligt.

Som udgangspunkt er der tre ting, du skal forholde dig til:

  • ÅOP
  • Månedlig ydelse
  • Løbetid

ÅOP er en betegnelse, der dækker over de årlige omkostninger i procent. Her er det altså ikke kun renten, du forholder dig til, men alt hvad der er af udgifter forbundet med lånet. Fx gebyrer og bidrag.

Månedlig ydelse er det beløb, du hver måned skal betale for at have lånet. Det dækker både over renter og det månedlige afdrag, og her er det naturligvis vigtigt, at ydelsen stemmer overens med de rådighedsbeløb.

Løbetiden er den tid, der går, før du er færdig med at afdrage på lånet. Er løbetiden eksempelvis 12 måneder, betyder det, at der går 12 måneder fra du optager lånet, til du er færdig med at afdrage på det.

Tjek altid lånevilkårene

Inden du optager et lån, bør du altid sætte dig grundigt ind i lånevilkårene, så du sikrer dig, at der ikke er skjulte gebyrer eller andre overraskelser involveret. Undersøg også, om kan indfri lånet, hvis du kommer til penge og hvad der sker, hvis du misligholder låneaftalen. Sidstnævnte vil sandsynligvis medføre en registrering i RKI.

Flere Nyheder