Lær at lave din egen øl

04 marts 2020
Lotte Hindsberg
Lær at lave din egen øl

Interessen for at brygge sin egen øl er steget efter at der er kommet flere gode specialøl på det danske marked, samtidig med at antallet af microbryggerier er stigende. Ølbrygning både som erhverv og som hobby kræver ikke det store udstyr for at komme igang. Der skal bruges et brygudstyr og det kræver kun 4 ingredienser for at kunne starte med at brygge øl. 

Sådan kan du lære at lave din egen øl

Der er masser af materiale at gå i gang med, hvis man vil lære ølbrygningens kunst og overraske venner og bekendte med øl, man selv har brygget. Der findes bøger, der nøje beskriver hvordan og hvad forskellen på de forskellige ingredienser betyder for smagen af øllet. Der er lagt mange videoer ud på YouTube, der også viser hvordan man gør og der findes mange kurser i ølbrygning for både nybegyndere og øvede. 

Det er en god ide at have styr på både det tekniske og de forskellige ingrediensers indbyrdes forhold og hvad de betyder alene og sammen for øllens smag. 

Den gyldne driks historie

Den gyldne drik har været kendt i flere tusinde år og der er fundet rester af øl i Danmark der er dateret 5000 år gammel. I oldtiden blev det at kunne brygge øl, ligestillet med det at kunne føde børn og give liv. Det var en kunst, der var omgivet med stor respekt og magi at kunne brygge øl. Det var kvindernes opgave at brygge øl helt frem til middelalderen, hvor mændene overtog og dannede bryggerilaug. Kun i byerne. Det første bryggerilaug blev stiftet i 1525 i København. Det var stadig kvindernes ansvar på landet at brygge øl og der blev ofte drukket 5 liter om dagen pr. person. En hver ugift kvinde med respekt for sig selv og håb om at blive gift kunne brygge en anstændig øl. 

Flere Nyheder