Skillevægselementer skal også nogle gange skilles ad igen

12 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Måske kender du skillevægselementer som sådan noget, hvor man sætter en skillevæg op, som man gør lidt mere spartansk, fordi man gerne vil have nogle rumdelere i ens hus eller lejlighed.

Det kan være et stilistisk virkemiddel, der mere passer til indretningen, end at man gør det for at skabe nogle flere lokaler og værelser, som man kan trække sig tilbage i, for disse skillevægge er meget tynde, og man skal næsten helst ikke læne sig op ad dem, og man kan sagtens høre gennem dem uden problemer.

Man kan også lave dem lidt mere permanente, hvor man har en intention om at ændre hjemmet til et udseende, der passer bedre til ens opfattelse af, hvordan dette hjem skulle se ud, men som man ikke kunne få hjemmet til perfektion i starten.

Og så må man jo selv skabe det.

Men der er også de skillevægselementer, som man egentlig satser på skal være der i lang tid.

Det kan komme på tale at fjerne de skillevægselementer

Sådan noget aftaler man som regel på forhånd, hvor de skal være, når man bygger lejligheden eller bygningen, og så forventer man, at det bliver en permanent del af bygningen.

Skal man hen at ændre dette, så er det en større renovering af hjemmet, der kan komme på tale – men det kan jo ske.

Og i så tilfælde er det stadig nødvendigt, at man skal kunne fjerne disse elementer, så længe de er ikke er bærende – medmindre man kan støtte op med noget andet, til man får sat noget andet på – og det må man indtænke i planen, når man bygger.

Måske kan man som husejer få de oprindelige byggere til at fjerne disse elementer, og ellers kan man kontakte dem og høre, hvordan det er konstrueret, hvis man ikke selv kan regne det ud, så man selv eller med anden hjælp kan fjerne dem.

Flere Nyheder